Over ons

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Over ons

In dit stukje wil ik mezelf even kort aan jullie voorstellen:
Mijn naam is Regina van Paassen - de Herder, en ik ben heel wat jaartjes geleden ( in 1995 )  als ( een van de ) eersten in Nederland begonnen met een honden-uitlaatservice. In al die jaren heb ik met duizenden honden gewandeld en in enorm grote roedels ook.
Ik heb 1 van de grootste hondenuitlaatservice's-  (dagopvang ) opgezet met toentertijd meer dan 140 honden per dag: 
Na ongeveer 7  jaar een hondenuitlaatservice te hebben gehad ben ik in Purmerend namelijk ook een dagopvang begonnen. We kregen van de gemeente een mooi stuk bosrijke grond toegewezen en daar werden ( en worden nog steeds) honden van alle rassen en kruisingen én in alle maten, gebracht voor een heerlijk dagje honden-speeltuin.
Met ongeveer 100-150 honden per dag die daar heerlijk door ons werden uitgelaten ( in een eigen omheind bos) was dat een prachtige tijd maar bovendien ook een tijd waarin ik enorm veel ervaring heb opgedaan met deze grote roedels vrolijke viervoeters in alle maten en soorten. In deze tijd heb ik meerdere opleidingen gevolgd zoals diverse instructeurs-cursussen en dieren- EHBO. Toch heb ik het meeste geleerd van de honden zelf...zij hebben op de meest prachtige en natuurlijke manier aan mij meer geleerd dan in welk kynologisch boek dan ook geschreven staat.

Ik heb besloten om toch mijn passie te blijven volgen en dat is nu eenmaal het werken met honden. Ik ben inmiddels in 2018 een nieuwe honden-uitlaatservice gestart, maar dan nu op kleine schaal. Op kleine schaal betekent dat ik met kleine groepjes honden wandel zodat er nu wél alle tijd is voor individuele aandacht. De wandelingen in het bos zijn heerlijk en bovenal is het enorm dankbaar werk. Om te zien hoe een groep jolige honden achter elkaar aan rent is en blijft genieten!  Minder honden maar meer aandacht ! 
Heel veel passender én bovendien leuker voor mij.

Kleine groepjes heerlijke gezellige honden en daardoor lekker veel individuele aandacht! 
En juist daardoor heb ik dan ook de allerleukste baan die er bestaat.


Daarnaast trim en knip ik honden, en ook dat doe ik op kleine schaal.  Heel af en toe trim ik de honden bij ons thuis op aanvraag  in mijn salon.

 En tot slot: vannwege mijn liefde voor het ras de Beagle heb ik me ook verdiept in het trainen met Beagles en geef ik nu gespecialiseerde lessen in het opvoeden van / omgaan met Beagles. Beagles kunnen behoorlijk eigenwijs zijn en soms is het verdrietig om te zien dat door deze eigenwijsheid sommige beagles nooit meer los kunnen lopen bij hun baasjes. Ik heb zelf GG1 GG2 én GG3 gehaald met mijn beagles en ben daar ontzettend trots op .
Temeer omdat men vaakt zegt dat Beagles lastig zijn om mee te werken. Ik geef priveles en workshops waarbij de opvoeding van dit prachtige maar eigenzinige ras centraal staat. Meer daarover is te zien onder het hoofdstuk "De Beagle-academy".​  
Als laatse wil ik graag vertellen dat ik getrouwd ben en wij in het prachtige Midden-beemster wonen. We hebben samen 4 mooie kinderen waarvan de jongste nog thuis woont.
Ons gezin in de Beemster bestaat verder nog uit twee honden: 1 oud beagletje Paddy , en daarnaast hebben we een bouvier- van 10 maanden met de muzikale naam Mozart.
Ook hebben we nog wat kippen en onze jongste van ons beestenspul is een gezellige en aanhalige lieve kat Tommy geheten.
 

Share our website